Exuviance

SALONG EFFEKT

FRISÖR & SKÖNHETS

SALONG

Exuviance Medicinskt utvecklad hudvård

 

 

Esse Sensetiv Skincare | 60min | 895.00

En mycket effektiv behandling för alla med känslig och stressad hud samt obalanserade hudtillstånd såsom acne, rosacea, och eksemhud. Vi arbetar med produkter med levande probiotika, som ger din hud balans, lugn och ro, samt omedelbar lyster och fräschör. Trippelrengöring, hudanalys, enzympeeling, ev ånga om huden tolererar detta, portömning vid behov, ansiktsmask mask och avslutande serum, ögon- och ansiktscreme.

 

Esse Basic Skincare | 60min | 895.00

En fantastisk ansiktsbehandling där känslan direkt från rengöringen känns som massage, vi arbetar med produkter med prebiotika i, näring till de goda bakterierna, som ger huden balans, ökad fukthalt och en omedelbar lyster och fräschör, rekommenderas till alla hudtyper. Trippelrengöring, hudanalys, peeling,

ev ånga/portömning vid behov, ansiktsmask och avslutande serum, ögon- och ansiktscreme.

 

 

Esse Change Skincare | 75min | 1095.00

En härlig djup ansiktsbehandling med en känsla av avslappning och djuprengörning i hela behandlingen.

Vi arbetar med produkter med levande probiotika ( goda bakterier ) som ger huden omedelbar lyster,

ökad fukthalt och utslätande effekt. Rekommenderas till alla med åldrad, torr och livlös hud. Trippelrengöring,hudanalys, enzympeeling, ev ånga/ portömning vid behov, massage, ögon-och ansiktsmask och avslutande serum, ögon-och ansiktscreme.

 

 

Esse Effekt Skincare | 90min | 1295.00

En lyxig ansiktsbehandling med en känsla av avslappning och massage i hela behandlingen.

Vi arbetar med produkter med levande probiotika (goda bakterier) och prebiotika (mat till bakterierna) som ger huden omedelbar lyster, ökad fukthalt och utslätande effekt. Rekommenderas till alla med åldrad, torr och livlös hud. Trippelrengöring,hudanalys, enzympeeling, ev ånga/ portömning, masserande inslusning av specialgel med extra kraftfulla ingredienser, ögon-och ansiktsmask och avslutande serum, ögon-och ansiktscreme.

Produkterna från ESSE Probiotic Skincare passar alla hudtyper, även åldrad hud, oren hud eller hud med acne.

 

Esse Probiotic Skincare är en ekologisk & rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden.

Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat.

 

Esse Probiotic Skincare följer även den senaste forskningen inom hudvård och använder Prebiotika och Prebiotika.

 

Esse Probiotic Skincare är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.

 

Innehåll

På Esse fokuserar de forskningen på banbrytande naturliga ämnen. Detta för att säkerställa att alltid är först med vad ekologisk hudvård har att erbjuda. Här är några av höjdpunkterna :

• Lågmolekylär hyaluronsyra används för dess förmåga att tränga in i huden, återfukta och motverka inflammationer.

 

• De fokuserar på hudens mikroflora. De använder probiotika som inulin och fruktooligosackarider för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta.

 

• Essentiella fettsyror används i stabiliserad form med fokus på omega-3-oljor.

 

• De använder stora mängder av potenta antioxidanter, inklusive Rooibosextrakt (aspalathin) och kärnextrakt från vindruva.

 

• Certifierade ekologiska eteriska oljor används för sina terapeutiska effekter.

 

• De använder afrikanska extrakt som Sutherlandia, Kigelia, Honeybush, Buchu och Aloe Vera för sin unika förmåga att reglera fettproduktionen och immunsvaret i huden.

 

• Afrikanska oljor som Baobab, Marula, Yangu och Manketti används för sin förmåga att skydda mot

UV-strålning samt att förse huden med värdefulla omega-fettsyror.

 

• De använder Olivbladsextrakt (Oleuropein) för att minska solbränna, förbättra hudens elasticitet och minska rynkor.

 

Hudens mikroflora

Många av oss förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen, men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud.

Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. De vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande.

För att nå dit använder dom sig av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma. De använder också probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat.

Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober – så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.

 

Förpackningar

Förpackningar består av glas eller första generationens plast. Detta innebär att de är helt återvinningsbara. Esse använder inte några plaster som innehåller mjukgöringsmedel då detta ofta hämmar kroppens östrogen. Ecocert utför fullständiga kontroller av ESSEs förpackningar. Detta för att säkerställa att de är säkra för konsumenten samt helt återvinningsbara.

 

 

Ekologiskt certifierade

Esse har utvärderat kriterier från hela världen och anslutit sig till de ekologiska kriterier som ställts upp av Ecocert i Frankrike. Ecocert ställer krav på bestämda miniminivåer av ekologiskt innehåll och förbjuder ingredienser de anser osäkra eller inte är hållbara. De genomför också revisioner på produktionsenheter för att försäkra sig om full spårbarhet av allt råmaterial.

Ecocert lägger också stor vikt vid att produkterna skall vara biologiskt nedbrytbara. Samtliga Esses produkter bryts ner snabbt i enlighet med Ecocerts krav.

Ecocert har också regler för förpackningar. De kontrollerar att materialet som används inte påverkar produkten och är säkert för konsumenten. De kontrollerar också att förpackningarna går att återvinna.

 

Afrika

Tro´n på naturliga produkter gör att Esse också vill skydda naturtillgångarna. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och Esse har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i produkterna. Ingredienser innefattar Baobab, Kalahari melon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas från dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.

 

 

Phytotrade Afrika

Esse stödjer Fair Trade och är en ackrediterad samarbetspartner till Phytotrade Africa. Phytotrade Africa är engagerade i utvecklingen av rättvisa och miljövänliga naturliga produkter. Kort sagt, Afrikas naturliga växter samlas in från dess vildväxande tillstånd av små byar och bearbetas sedan till högeffektiva aktiva ämnen. Phytotrade Africa stödjer insamlande byar i Zimbabwe, Zambia, Namibia, Malawi, Botswana, Swaziland och Sydafrika.

En rättvis handel av naturliga produkter har hjälpt till att höja levnadsstandarden för tiotusentals människor. Esse har genom att handla Phytotrade Africa råvaror har Esse ökat möjligheterna för familjer att låta barnen gå i skola, besöka kliniker, ta del av lokala kreditupplägg eller till och med bygga ett hus.

 

Vegan

Esse är ackrediterade av The Vegan Society. Det innebär att inga animaliska produkter ingår i serien.

www.vegansociety.com

Marknadsföring med uttryck som "Frigående", "Ansvarstagande" eller "Ekologiskt", förändrar inte att djur dödas för människans skull.

Esse tror inte på att använda någon animalisk produkt i deras hudvårdslinje, inte ens bivax.

De ser inte behovet av animaliska eller kemiska ingredienser för att producera ledande hudvårdsprodukter.

De bästa ingredienserna för att åstadkomma bra resultat inom hudvård har alltid varit och kommer alltid vara, från växter eller från mikroorganismer.

 

Inga plågsamma djurförsök

Esse är ckrediterade av Beauty Without Cruelty. De testar inte sina produkter på djur och använder inte heller några ingredienser som är testade på djur.

Det finns många alternativ till att testa prdukterna på djur. Esse´s produkter är testade på frivilliga försökspersoner. Resultatet visar att våra produkter irritrerar mindre än destillerat vatten.

Esse har också gått med i PETA: s program mot plågsamma djurförsök och är ackrediterade av dem på PeTA.org. People for Ethical Treatment of Animals (PeTA) grundades 1980 och ägnar sig åt att etablera och försvara rättigheterna för alla djur. De är en internationell ideell välgörenhetsorganisation baserad i Norfolk, Virginia, med dotterbolag över hela världen. PeTA är världens största djurrättsorganisationen.

Experter på hudvård och skönhet.

FÖLJ OSS

 

Följ oss i Sociala medier

Copyright @ 2018 salongeffekt.com

All Rights Reserved

KONTAKT

 

Salong Effekt

Tel 0526- 155 29

E-post info@salongeffekt.com